Na sestanku članov Rotary Cluba Dolenjske Toplice smo 30. 5. 2013 gostili na rednem tedenskem sestanku predstavnika podjetja Bisnode Manuelo Bevčič in Elvisa Baltiča, ki sta nama predstavila številne dobrodelno in družabno usmerjene dejavnosti zaposlenih v njihovem podjetju. Pri njih… se imajo lepo in se zelo radi pogosto družijo tudi v prostem času (izven delovnika). Ravno tako je na sproščenem druženju nastala tudi pobuda za dobrodelni kolesarski dogodek, ki ga je naš klub včeraj soglasno podprl (podrobnosti kolesarskega dogodka so vam na voljo na: http://www.bisnode.si/novinarsko-sredisce/aktualno/bisnode-vabi-na-kolesje-strasti-1603/?p=1) Kolesarski podvig (v enem dnevu prekolesarijo skupaj s vsemi, ki si to želijo od LJ do KP) pa ni le prijetno športno druženje ampak tudi dobrodelna dejavnost.

Upam, da ste pokukali na povezavo zgoraj in boste morda hoteli z njimi kolesariti (nč bat, če niste kondicijsko v top formi – imeli bodo spremljevalna vozila, ki bodo vas in vaša kolesa, ko boste omagali, pobrali za preostanek poti do cilja …morda le del poti…kot boste pač ocenili, da vam prav pride)…ne ni nobene finančne participacije potrebno dati za ta podvig. Le vaše udeležbe si želijo na dogodku – ali tako, da se jim pridružite pri kolesarjenju ali predvsem tudi tako, da pogledate ali imate doma kakšne uporabne igrače, šolske potrebščine…kaj takega torej, kar bi prišlo prav malčkom in malo starejšim otrokom, ki so ostali brez staršev ali pa so iz socialno šibkih družin in zanje po svojih močeh skrbijo v Društvu prijateljev mladine v Kopru… Za nabor vaših prispevkov sem vam na voljo tudi jaz (če je to za vas priročneje me torej pokličite na 031 53 60 60) ali pa Manuela (manuela.bevcic@bisnode.si, 01 62 02 704). Rok za izročitev prispevkov je 13. 6. 2013 do 22.00 torej toliko prej, da bom v miru lahko dostavila prispevke podjetju Bisnode, saj bodo vse skupaj odpeljali s seboj, ko bo uresničeno kolesarjenje iz Ljubljane do Kopra 15. 6. 2013 (za podrobnostri – poglejte povezavo zgoraj).

Prihodnje leto smo se dogovorili, da se relacija dobrodelnega kolesarskega podviga odvija od Ljubljane do Dolenjskih Toplic. Nov izziv za novo predsednico našega kluba je torej že tu.

Tako malo je potrebno, da se zažarijo oči otrok, ki jih bodo vaši prispevki razveselili in jim polepšali odraščanje.