Rotary klub Dolenjske Toplice, Servis in prodaja koles Štangelj ter Društvo Sonshine, so na zadnjo majsko soboto že drugo leto zapored uspešno izvedli kolesarski izlet z namenom “Kolesa sreče”, ki je bil namenjen ozaveščanju na temo avtizma in zbiranju sredstev za pomoč družinam, ki živijo z avtizmom.

Na “Kolesih sreče” se je na jasi v Dolenjskih Toplicah zbralo okoli 200 udeležencev, ki so s sodelovanjem in prispevki podprli namen dogodka. Pri tem je na mestu posebna zahvala vsem podpornikom projekta, med katerimi moramo izpostaviti občini Dolenjske Toplice in Straža, ki sta z veliko dobre volje priskočili na pomoč organizatorjem. Kolesarji so na osrednjem delu dogodka opravili 22 kilometrov dolgo pot, v naravi, pretežno po gozdnih in poljskih poteh. Letos so na svoj račun prišli tudi pohodniki, saj je bil ob kolesarjenju organiziran tudi dodaten rekreativni pohod z arheološko vsebino in strokovnim vodenjem. Poleg kolesarjenja in druženja je bil osrednji namen dogodka predstavitev tematike avtizma, za kar je poskrbelo Društvo Sonshine – evropski center za obravnavo avtizma, ki je s kratko predstavitvijo osvetlilo izzive, s katerimi se srečujejo družine z avtizmom.

Zbrana sredstva v višini več kot 5.500 EUR bomo v celoti namenili za pomoč družinam, ki živijo z avtizmom, natančneje, staršem otrok z avtizmom bomo omogočili, da se udeležijo usposabljanja za Son-Rise Program®, ki jih usposobi, da vzamejo usodo svojih otrok in svojih družin v svoje roke in začnejo sami doma izvajati terapijo za svoje otroke. Primož Mihelič iz Društva Sonshine pri tem poudarja, da pri Kolesih sreče ne gre le za zbiranje sredstev, saj obravnava avtizma zahteva celovit in dolgoročen pristop. Pomagamo namreč lahko le celostno, za to pa potrebujemo ozaveščeno družbo, ki avtizem razume in ga sprejema.

Rotary klub Dolenjske Toplice s Kolesi sreče še poglablja svoje dobrodelne aktivnosti in sledi viziji delovanja v dobro skupnosti, pri tem pa na prvo mesto postavlja pomoč mladim in otrokom.