Vojaško civilno Letališče Cerklje, ustanovljeno 1938 kot vojaško letališče kraljeve vojske, je med II. svetovno vojno uporabljalo nemško letalstvo, po vojni ga je obnovilo in uporabljalo vojno letalstvo JLA, od leta 1991 pa Slovenska vojska. Dotrajani letališki objekti so bili potrebni obnove.

Rotary klub Čatež je vsem rotarijskim klubom slovenskega distrikta 16. 10. 2014  omogočil in organiziral ogled obnovljenega Vojaško civilnega letališča Cerklje ob Krki.

Srečanja, s pestrim programom, se je udeležilo prek 70 oseb iz kar 6 rotarijskih klubov slovenskega distrikta. Poleg ogleda kontrolnega stolpa, s pojasnili o njegovem delovanju in zadolžitvah, smo se seznanili tudi s pristopi in zahtevnimi izzivi prenovitvene investicije tega letališča. Prisluhnili smo predavanju izvajalca prenove (CGP iz Novega mesta, ki bo gradbena dela končal kar pol leta pred pogodbenim rokom – bravo!) ter strateškega državnega skrbnika letališča, predstavnika obrambnega ministrstva, Marka Pišlarja. Za konec srečanja smo se sproščeno podružili v letališki jedilnici ob okusnih prigrizkih in napitkih.