22. oktobra 2013 smo člani našega kluba gostili na predavanju tudi ostale rotarijske prijatelje iz drugih klubov Slovenije. O homeopatiji nam je predaval homeopat Živan Krevel, dr. med., univ. dipl. biolog. Predstavil nam je zgodovinski nastanek in kaj pravzaprav zmore homeopatija.

Homeopatija je oblika alternativne medicine, kjer je značilen empirični in celotni sistem zdravljenja. Pred 200 leti jo je utemeljil nemški zdravnik dr. Samuel Hahnemann. Vse bolj se uveljavlja tudi pri nas. Zaradi učinkovitosti homeopatskih zdravil je mogoče uspešno zdraviti številna bolezenska stanja, ki sodijo praktično v vse veje medicine; na prste roke, nam je med drugim pojasnil g. Krevel, je mogoče prešteti bolezni, ki niso dojemljive za homeopatijo.

Živan Krevel je zdravnik homeopat iz Ljubljane svojo prakso izvaja že 20 let. Zdravi zgolj s homeopatskimi zdravili, in sicer ljudi vseh starosti (od dojenčkov do starostnikov). Po poklicu je univerzitetni diplomirani biolog in doktor splošne medicine. Ob tem je dve leti študiral tudi tradicionalno kitajsko medicino v Čengduju na Kitajskem. Kot zdravniku, ki razume človeka kot celovito biološko bitje, ga je homeopatija prevzela in prepričala, da ji je posvetil svoje poklicno življenje. V Ljubljani deluje v zasebni ordinaciji, ki je specializirana za homeopatsko zdravljenje.