Rotary klub Dolenjske Toplice je minulo soboto uspešno izvedel kolesarski izlet z namenom – “Kolesa sreče” – ki je bil namenjen ozaveščanju na temo avtizma in zbiranju sredstev za pomoč družinam, ki živijo z avtizmom.

Na “Kolesih sreče” se je na jasi v Dolenjskih Toplicah zbralo več kot 100 udeležencev, ki so na na različne načine podprli namen dogodka, pri tem pa nam je šlo na roko tudi lepo vreme. Kolesarji so na osrednjem delu dogodka opravili 22 kilometrov dolgo pot okoli Dolenjskih Toplic in Straže, v naravi, pretežno po gozdnih in poljskih poteh, pod skrbnim in strokovnim vodstvom ekipe Servisa in prodaje koles Štangelj. Vmes so kolesarji naredili nekaj postankov, enega tudi na zeliščarski kmetiji Plavica, kjer so se seznanili z zeliščarstvom. V pestrem spremljevalnem programu dogodka smo skupaj s podjetjem Bisnode tudi zbirali igrače in šolske potrebščine za otroke iz socialno ogroženih družin. Skratka, Kolesa sreče so se vrtela na mnogih ravneh…

Poleg kolesarjenja in druženja je bil eden od osrednjih namenov dogodka predstavitev tematike avtizma, za kar je poskrbelo Društvo Sonshine – evropski center za obravnavo avtizma. Pri tem velja poudariti, da dogodek ni bil namenjen samo zbiranju sredstev, ampak smo želeli tudi razširiti razumevanje avtizma in ga osvetliti, ker je to zelo pomembno za družine, ki živijo z avtizmom. Pomagamo namreč lahko le celostno, za to pa potrebujemo ozaveščeno družbo, ki avtizem razume in ga sprejema. Zbrana sredstva bomo namenili za pomoč družinam, ki živijo z avtizmom, natančneje, staršem otrok z avtizmom bomo omogočili, da se udeležijo usposabljanja za Son-Rise Program®, ki jih usposobi, da vzamejo usodo svojih otrok in svojih družin v svoje roke in začnejo sami doma izvajati terapijo za svoje otroke.

Rotary klub Dolenjske Toplice je tako izvedel še eno dobrodelno akcijo, za katero smo prepričani, da se bo razvijala tudi v bodoče, saj na prijeten način prepleta naravo, druženje, rekreacijo in dobro delo. Za izvedbo dogodka se moramo pri tem še enkrat posebej zahvaliti vsem podpornikom, ki so omogočili, da smo izpeljali tako prijetno in koristno druženje. Nenazadnje pa gre največja zahvala vsem udeležencem srečanja, tako za njihovo pozornost in čas ter dobrodelne prispevke.